tredod_1
tredod_2
tredod_3
tredod_1 tredod_2 tredod_3

Tredodridge

This project involves an extension and interior redesign for a large family home in Tredodridge, near Cowbridge in the Vale of Glamorgan. The house was originally a small cottage that was extended over the years to add extra rooms; the result however led to a confused circulation layout.

The proposals solved three major issues; it increased the size of the kitchen to better suit the scale of the house; the new glazing brought in daylight and created a view of the garden; the upper mezzanine level now links the two wings of the house. The circulation now works well and the main space has a far more open feel.

A major landscaping exercise has also been carried out to the rear garden; this has helped by creating stepped terraces in slate, timber and stone to form seating areas and also improve the rear aspect of the house.